Naši dijaki v Državnem zboru RS
Naši dijaki gastronomskih smeri so poslancem in ostalim zaposlenim v Državnem zboru RS na novoletnem sprejemu 19.12.2018 postregli s sadnim kruhom in poticami, ki so jih pripravili sami. Svečan dogodek se je nadaljeval z okroglo mizo »TRENDI IN IZZIVI V GASTRONOMIJI, PETZVEZDIČNO DOŽIVETJE«.
Cilji, ki so si jih zastavili udeleženi poslanci, predstavniki ministrstev, priznani strokovnjaki in mentorji s področja gostinstva in turizma so bili:
- poklice v gastronomiji bolj približati mladini in poudariti znanja zaposlenih v gastronomiji,
- opozoriti na izjemne dosežke dijakov, učiteljev mentorjev, strokovnjakov, na različnih tekmovanjih s področja gastronomije, ki pripomorejo k prepoznavnosti in promociji poklica,
- povezati se z vsemi, ki lahko vplivajo na razvoj gastronomije v Sloveniji; skupaj poiskati predloge soustvarjanja 5-ZVEZDIČNEGA DOŽIVETJA v Sloveniji za goste-turiste; krepiti zavest o naši bogati gastronomski dediščini in o tem, da nam le skupaj lahko uspe.
(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)