Potujoča fotografska razstava “Natura 2000 in Divja Slovenija: Narava povezuje”

V atriju na stopnišču naše šole gostimo potujočo fotografsko razstavo “Natura 2000 in Divja Slovenija: Narava povezuje”. Razstava je začela svojo pot v Arboretumu Volčji Potok, kjer je 28. avgusta lani bila tudi slovenska premiera naravoslovnega dokumentarnega filma “Divja Slovenija”. Razstava skozi avtorske fotografije ustvarjalcev filma predstavlja 15 manj znanih rastlinskih in živalskih vrst, med katerimi so predstavniki zanimivih vrst ptic, sesalcev, dvoživk, žuželk, plazilcev, rib in rakov ter tri vrste rastlin. Vsako fotografijo spremljajo zanimivosti iz življenja izjemnih prebivalcev slovenske narave. Ogled filma se obeta aprila, predvidoma na svetovni dan Zemlje (22. april), o čemer boste obveščeni v prihodnje.

Več o naravoslovnem dokumentarnem filmu Divja Slovenija:

www.divjaslovenija.com

V LIFE integriranem projektu za okrepljeno upravljanje Nature 2000 v Sloveniji (okrajšano LIFE-IP NATURA.SI) so določena pilotna območja (Slovenska Istra, Kamniško-Savinjske Alpe in Grintovci ter Štajerska), kjer se izvajajo terenske aktivnosti za ohranitev in izboljšanje stanja izbranih vrst Nature 2000 in njihovih življenjskih okolij.

Film in razstava podpirata prizadevanja za ohranitev naravne dediščine na območju Slovenije, fotografije izbranih živali in rastlin pa nas opominjajo, da je življenje dragoceno, neponovljivo in tudi krhko, zato smo ga dolžni varovati. Tudi za naslednje rodove.

http://www.natura2000.si/novica/otvoritev-fotografske-razstave-narava-povezuje-bo-v-volcjem-potoku/

Za dijake je posebej nameščem plakat, na katerega bodo zapisovali svoje vtise, mnenja…. kakor bi to počeli s knigo vtisov. Upam, da bomo lahko prebirali njihove zabeležene poglede in predstave, morda se bo našlo tudi kaj duhovitega.

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost