Priznanje Blaža Kumerdeja Srednji šoli Izola

Priznanje Blaža Kumerdeja od leta 1999 podeljuje Zavod Republike Slovenije za šolstvo posameznikom, skupinam ali institucijam za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Na ta način se želi Zavod Republike Slovenije za šolstvo  zahvaliti za visoke dosežke pri zahtevnem delu z mladimi, za vzpodbujanje njihove ustvarjalnost in inovativnost ter za kakovostno sodelovanje, s katerim zavodovi strokovnjaki ter učitelji, vzgojitelji in drugi delavci v vzgoji in izobraževanju prihajajo do skupnih boljših rešitev, ki ustrezajo zahtevam časa. Tako nastaja šolo, ki vzgaja in izobražuje mladi rod za danes in jutri, ki teši in spodbuja njihovo radovednost, željo po odkrivanju novega in jih usposablja za reševanje nepredvidljivih vprašanj, ki jim jih bo zastavljalo življenje.

Priznanje Blaža Kumerdeja se podeljuje za dosežke pri uvajanju novosti na področjih predšolske vzgoje, osnovnih šol in srednjih šol, šol za otroke s posebnimi potrebami in dijaških domov, pa tudi za odličen končni izdelek, za nove rešitve s področja načrtovanja in uresničevanja kurikuluma ter za širjenje idej v vseh oblikah informiranja in izobraževanja. Letos je priznanje dobilo 6 posameznikov oziroma šol in vrtcev in ena od dobitnic je naša Srednja šola Izola. V obrazložitvi lahko preberemo, da si je priznanje prislužila za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno – izobraževalno prakso in za partnersko sodelovanje z ZRSŠ, saj se vodstvo šole s strokovnimi delavci aktivno vključuje v projekte, naloge in usposabljanja ZRSŠ ter tako prispevajo k razvoju stroke na področju srednješolskega izobraževanja. S projekti kot so POKIT, OBJEM, NA-MA poti, KEPASS in z drugimi dejavnostmi je naša šola dosegla opazne rezultate na strokovnem področju. Z angažiranostjo in strokovnim delom ter inovativnim razvijanjem pedagoške prakse pa pomembno prispeva k uresničevanju ciljev Zavoda RS za šolstvo.

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost