17. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije, april 2015
Tekmovanje je potekalo v prostorih Hiše kulinarike v Novem mestu, 20. 4.2015.
Mladi raziskovalci so nas popeljali po naši lepi slovenski pokrajini, prikazali so nam trdo in skromno življenje naših prednikov. Spoznali smo delo in prehrano mlinarjev, steklarjev, planšarjev, solinarjev, oljkarjev, kmetov, meščanov, delavcev in porodnic.
Dijaka Gašper Fajdiga in Jaka Leskovec iz 2. GAT oddelka, pod mentorstvom Nataše Valenčič in somentoricama S. Skrt in I. Ličen , sta predstavila nalogo z naslovom OKUSI V OBJEMU BURJE. Predstavila sta jedilnike kmeta Vipavske doline po 2. svetovni vojni (1945 – 1960).
Naloga je priložena.Okusi v objemu burje – tekmovalna naloga
Utrinki iz tekmovanja so v galeriji.