Spoštovani dijaki, starši, skrbniki

Spoštovani dijaki, starši, skrbniki in vsi, ki v zadnjih dneh skrbite za stike mladih s šolo!

Ob zapuščanju šolskih klopi in odhajanju domov, v osamitev, smo pričakovali, da se bomo srečali spet čez štirinajst dni. Zelo hitro smo ugotovili, da nam je bilo v šoli lepo. In kmalu tudi, da osamitev ne bo trajala le štirinajst dni. Za nami so prvi veliki izzivi šolanja na daljavo, pred nami še mnogo neznank. Že res, da so učitelji z dijaki in starši že doslej veliko komunicirali preko spletnih orodij, šolanja na daljavo pa nismo poznali, nihče nas tega ni učil, zato smo se morali znajti sami. Nismo imeli časa za pripravo, pa vendar smo pričeli takoj. Pričakovano so nas na začetku čakale sistemske težave s komunikacijo na daljavo. Z veliko mero potrpežljivosti se te rešujejo. Hvala prav vsem, da razumete, da je trenutna pandemija večja od nas in naših potreb po druženju. Prav vsak od nas je pomemben člen na poti k rešitvam, zato ostajamo doma. Poskrbeti pa moramo za čas, ko bo pandemija izzvenela, ko bo treba živeti naprej. Pomembno je, da vsak od nas prispeva svoj delež, da učitelji nadaljujejo z delom na daljavo in da se dijaki učijo. Le tako bomo lahko uspešno zaključili šolsko leto.

Spoštovani starši in skrbniki, vem, da je težko, vendar je zelo pomembno, da stojite svojim otrokom ob strani in jih po najboljših močeh spodbujate, da s šolo sodelujejo in opravijo vse, kar jim naložijo učitelji.

Dragi dijaki, včasih smo bili jezni na vas, ker ste preveč uporabljali telefon in viseli na vam tako ljubih spletnih orodjih. Danes je to vaš edini način komuniciranja. Prosim, da ga uporabljate za delo na daljavo, da sodelujete z učitelji in med seboj. Prosim vas tudi, da se medsebojno spodbujate. Nekaterim gre težje. Vsi se moramo zavedati, da to niso počitnice, to je pouk z drugačnim načinom dela, ki od nas zahteva še večjo zavzetost. Učitelji dostopajo do vas na različne načine, preko vaših e-naslovov, komunikacijskih kanalov v e-Asistentu, spletnih učilnic, spletnih konferenc. Uporaba različnih orodij vas včasih bega, vendar je nujna. Načini pouka so različni, ker so različne vsebine, ki jih morate usvojiti. Vedeti morate, da smo tudi mi odvisni predvsem od obstoječe tehnologije (predvsem lastne) in da imamo z dostopom do spletnih orodij vsi enake težave. Na voljo so vam učitelji, razredniki, obe svetovalni delavki in oba pomočnika ravnateljice. Dijakom s posebnimi potrebami nudimo učno pomoč. Z vami sodelujejo strokovni delavci, ki so vam že nudili pomoč med šolskim letom.

V zadnjih dneh smo marsikaj prevrednotili, znanje dobiva drugačen, večji pomen. Je tisto, kar nam bo v dneh po pandemiji najbolj pomagalo.

Izkoristimo sedanji čas, da ne okužimo drugih in da ne okužimo sebe. Ostajajmo doma.

Vaša ravnateljica,

Adelija Perne

(Skupno 424 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost