POTEK – 17. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA O SLADKORNI BOLEZNI Izola, 21.11.2015

Na letošnjem tekmovanju je bil poudarek na  preprečevanju sladkorne bolezni tipa 2 z uravnoteženo in zdravo prehrano, pomenu telesne aktivnosti in zapletom na očeh, ki so posledica sladkorne bolezni.

17. državnega tekmovanja iz znanja o sladkorni bolezni se je na Srednji šoli Izola udeležilo 61 šol s 56 mentorji (7 srednjih šol in 54 osnovnih šol). Tekmovalo je 136 tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo v 10 učilnicah. 30 mentorjev pa je nadziralo in popravilo tekmovalne naloge.

Člani državne izpitne komisije so bili: ga. Ksenija Šperanda Vidošević – predstavnica Zveze društev diabetikov Slovenije, ga. Marija Podvršič- predsednica obalnega društva diabetikov Koper in ga. Nataša Valenčič Pogačnik – učitelj na Srednji šoli Izola.

Tekmovalci so ob prijavi prejeli darilne vrečke z malico, s propagandnim materialom šole in kraja, plastično steklenico in vodo Zala.

Pred pričetkom tekmovanja smo prisluhnili nagovoru ga. ravnateljice Srednje šole Izola, ga. Adeliji Perne in predstavnici Zveze društev diabetikov Slovenije, ga. Kseniji Vidoševič  Šperanda .

Sledil je izviren kulturni  program dijakov Srednje šole Izola.

Društvo diabetikov Koper pa je izvajalo meritve krvnega sladkorja  za udeležence tekmovanja.

Slike, ki prikazujejo potek in utrip,  so dosegljive v galeriji.

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost