Sporočilo

Spoštovani starši in skrbniki.

Pričetek novega, neobičajnega šolskega leta je za nami. Novostim se privajamo vsi, vi, naši dijaki in tudi mi, zaposleni na šoli. Seveda se srečujemo z mnogimi težavami in omejitvami, sproti se prilagajamo, zato vas prosimo, da nam pri tem pomagate.

Zavedamo se, da vseh prilagoditev, ki nam jih nalagajo priporočila NIJZ in MIZŠ za model B-SŠ, ne moremo upoštevati do potankosti. Na šoli smo prostorsko močno utesnjeni, zato izvajamo pouk v matičnih učilnicah s skrajnimi prilagoditvami. Naši hodniki niso dovolj široki, da bi lahko zagotavljali dijakom varno izogibanje brez uporabe maske. Nimamo lastne telovadnice in zunanjih športnih igrišč, trudimo se, da bi se dijaki v danih razmerah čim bolj razgibali. Dijakom želimo ponuditi čim bolj kvalitetno strokovno znanje, ki ga pridobivajo pri praktičnem pouku in praktičnem usposabljanju z delom. Oboje nam predstavlja velik izziv in številne omejitve. Zelo pomembno pa je, da dijaki usvajajo spretnosti ob neposredni pomoči mentorjev v živo. Naša želja je tudi, da bi lahko izvedli vse predvidene interesne dejavnosti, se udeležili čim več tekmovanj in strokovnih dogodkov, kot smo to počeli v preteklih letih.

Nekateri, posebej tisti, ki spadajo med bolj ogrožene, si želijo popolno sledenje priporočilom, obstajajo pa tudi taki (sicer redki posamezniki), ki se jim zdijo priporočila nepotrebna. Krmariti med različnimi željami ni enostavno. Pohvaliti pa velja večino naših dijakov, ki so se izjemno hitro in z velikim razumevanjem prilagodili protokolom izvajanja pouka. Zaradi tega lahko pri nekaterih priporočilih ravnamo dovolj ohlapno, pa vendar z upoštevanjem vseh pomembnih priporočil in previdnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. Trudimo se, da bi dijaki preživeli nekaj časa zunaj, čeprav naj med odmori ne bi zapuščali matičnih učilnic. Zelo pomembno je, da tudi starši z razumevanjem sprejemate omejitve, saj bi radi čim več pouka izvedli v šoli z vsemi dijaki. Zato moramo ravnati odgovorno. Zavedamo se, da se nam kaj hitro lahko zgodijo morebitne karantene in šolanje na daljavo. Pripravljeni smo, tega pa si ne želimo.

V prihodnjih dneh bomo za starše organizirali roditeljske sestanke. Za starše dijakov prvih letnikov in novince v dijaškem domu bodo organizirani roditeljski sestanki na šoli (ob doslednem upoštevanju vseh higienskih ukrepov), za starše dijakov višjih letnikov, pa bodo roditeljski sestanki organizirani na daljavo.

Adelija Perne, ravnateljica

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost