Državno tekmovanje Turistični vodnik 2019

V sredo, 2. oktobra 2019, je v Novem mestu potekalo državno tekmovanje mladih v turističnem vodenju – Turistični vodnik, ki ga je TZS letos organizirala že šesto leto zapored. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 12 mladih, starih med 17 in 27 let, ki so na mladosten  način predstavili bogato zgodovino Novega mesta.

Na tekmovanje  sta se uvrstili tudi naši dijakinji  Veronika Čok in Klara Veronika Leonard, 4.GTT., pod mentorstvom M. Laslo.   Vsi kandidati so morali pripraviti načrt vodenja po 12. odsekih po mestu, kjer se je potem tudi  izvedlo praktično vodenje. Na začetku samega tekmovanja so izžrebali odsek (vrstni red vodenja). Za vodenje je vsak kandidat imel na razpolago 10 minut. Strokovna ocenjevalna komisija je ob zaključku povedala, da je bila celotna letošnja generacija tekmovalcev izvrstna.

Klara Veronika Leonard je osvojila bronasto značko in  nagrado,  bon za obisk tečaja za nacionalnega turističnega vodnika.

Obema se zahvaljujemo za uspešno zastopanje šole in čestitamo za dosežen rezultat.

[button link=”https://www.turisticna-zveza.si/fotogalerija.php?id=302″ icon=”camera”]slike iz tekmovanja, galerija TZS[/button]

[button link=”https://www.turisticna-zveza.si/projekt.php?id=13&leto=vsi” icon=”info-circle”]več informacij o tekmovanju in oddanih nalogah[/button]

(Skupno 719 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost